t-50

Super športni avtomobil T-50 je že razprodan

T-50 je športni avtomobil s tremi sedeži in je naslednik McLarena F1, ki ga izdeluje Gordon Murray. Gre za vrhunski avtomobil s ceno kar 2.5 milijona funtov, izdelali pa jih bodo samo 100. Analogni dirkalni super avtomobil T-50 pa je že skoraj v celoti razprodan, čeprav še ni izdelan. Do njega bodo prišli bodoči lastniki naslednje leto in ga verjetno že težko čakajo.
Zakaj kupiti avtomobil T-50? Predrag je, da bi ga kar za vsakdanjo rabo vozili, močno mora biti varovan in dobro garažiran, zadeva na videz povzroča same sitnosti. Tak avto dejansko kupijo ljubitelji športnih avtomobilov, zbiratelji in investitorji, ki hočejo ohraniti vrednost kot investicijo v zelo redek in dragocen avto, ki bo na ceni le še pridobiva, starejši kot bo in manj kot jih bo na svetu.

t-50T-50 je dobil ime potem, ker praznuje Murray 50 let svoje kariere in jo je obeležil z vrhunskim avtomobilom, ki ima veliko aerodinamiko in zmogljiv motor V12, ki ga je izdelalo podjetje Cosworth, vse ostalo,. kar sestavlja avtomobil pa je iz Velike Britanije.

Vrhunski dizajn tega avtomobila temelji na čistosti linij ter aerodinamiki, majhnosti in moči ter hitrosti. Je precej lahak in podoben formuli 1. Ima velika krila, lopute ter zračnike kot prava formula in krasijo novodobne super avtomobile. Nos tega avta je zelo nizek vin gladek.

Dolg je 4,352 mm, širok 1850 mm, visok pa je 1,164 mm. Za primerjano naj povemo, da je malo večji od Golfa, ki ga izdeluje Wolkswagen. Zelo pomembno je, da je teža pod eno tono s tekočinami vred. Podvozje je izdelano iz ogljika in aluminija, karoserija pa iz karbonskih vlaken.

Super športni avto T-50 ni namenjen vsakomur le tistim, ki ga res hočejo imeti in  vedo, za kakšno investicijo gre, tega se zaveda tudi proizvajalec, zato lahko postavi tako ceno, ki je večini zemljanov nedosegljiva. No, tudi ceste morajo biti narejen za tak poseben avto ter posebne gume.

Podobno