zunanje žaluzije

Zunanje žaluzije – zunanje senčilo

Zunanje žaluzije so senčilo, ki omogoča stopenjsko senčenje in zelo dobro zaščito pred soncem in mrazom. Senčila so velik del zunanjega izgleda stavbe, zato je pomembno da izberemo prave zase. Žaluzije za zunanjo stran objekta imajo mnoge prednosti pred ostalimi senčili, med njimi tudi svoj eleganten videz, ki se lahko prilagodi izgledu čisto vsakega podjetja.

zunanje žaluzije

Zatemnjenost prostora je odvisno od tipa zunanje žaluzije. Razlikujejo se po oblikah lamel, ki imajo različne odprtine. Poleg svetlobe žaluzije ustavijo tudi sončne žarke in tako preprečijo segrevanje oken in posledično tudi celotnega objekta.

Izvedbo delimo na dva načina in sicer nadometni sistem in podometni sistem. Nadometni sistem omogoča, da žalozije dodamo na objekt naknadno. Pri tem sistemu je na objektu viden zunanji okvir. Podometni sistem, pa se ponavadi uporablja pri novih gradnjah ali pa pri obnovah hiš, ker je izveden tako, da sta okvir in podometna omarica prekrita z fasado.

Ker funkcionalnost še zdaleč ni vse, je pomembno da se pred nakupom pozanimate in se odločiite skrbno in premišljeno. Na izbiro imate mnoge dimenzije lamel, tipe lamel, barve lamel, vrste vodil, različne možnosti namestitve in upravljanja in podobno. Poleg lepega izgleda bodo zunanje žaluzije prihranile več prostora, saj so nameščene na zunanji strani objekta. Prednost žaluzij je tudi to, da so zelo tiha in da ne ovirajo pogleda na zunanjost.

Čiščenje prav tako ni nikakršna težava, saj je zelo enostavno. Zunajne žalozije enostavno obrišete z vlažno krpo in ob tem podpirate spodnji del z roko. Čistilo uporabite samo v primeru trdovratnih madežev, saj drugače ni potrebno.

Žaluzije lahko upravljate na tri različne načine, med katerimi se odločite ob izdelavi. Prvi način je z monokomandno palico, kjer žaluzije ročno upravljamo. Drugi je z motornim pogonom in stikalom, kjer za upravljanje žaluzij uporabimo stikalo. Tretji način a je z dalinjkso vodenim elektromotorjem, kjer vse upravljamo z pomočjo dalinjskega upravljalnika.

Podobno