tende

Zakaj uporabljamo tende?

Tende so zelo pogosto uporabljene, saj so zelo priročne in hitro naredijo senco. Uporabljamo jo predvsem zaradi sence v poletnih mesecih. Tende so narejene tako da jih lahko odpremo ali zapremo in to kar v najkrajšem času. Ko se bliža neurje lahko hitro pospravimo tendo s pomočjo vrteče palice, ki zloži tendo skupaj. Vse skupaj je pritrjeno na steno hiše ali pa kar na streho, če želimo pridobiti še dodatno senco. V nekaterih krajih je tako zelo vroče, da potrebujemo tudi umetno senco in s tendo jo lahko hitro pridobimo.Če bomo tende razkrili v delu dneva ko je najbolj vroče, bodo prav tako poskrbele za senco in hlad.

tende

Vse kar seveda potrebujem oje čim več hladu in nekaj sence, da nas vroče in žgoče sonce ne dobi. Tende pa nikakor niso primerne v času zime ali močnega dežja. Narejene so namreč iz takšnih materialov, ki ne prenesejo velike teže. Če bi se začel nabirati sneg ali bi tende zamrznile, bi jih verjetno težko zložili skupaj oziroma bi bila večja verjetnost da se raztrgajo. Tende so sicer iz kvalitetnih in močnih materialov vendar so namenjene delanju sence in ne dodatni strehi medtem ko je močan naliv in močno piha veter.

Tako se lahko hitro raztrga in posledično uniči. Tega pa si seveda ne želimo, saj cena tende ni prav najcenejša. Tako da moramo z njimi ravnati previdno in jih v času neurja ali snega skrbno zložiti. Pravzaprav jih v zimskem času sploh ne potrebujemo, bolj nam pridejo prav v poletnih mesecih ko se skrivamo pred vročino in se hladimo pod tendami. Tende so tudi vse bolj priljubljene ravno zaradi tega ker jih lahko pospravimo. Raztegnemo jo ko jo potrebujemo in pospravimo proti večeru ko nam tenda ne pride več prav. Naroči si svojo in se skrij pred vročimi sončnimi žarki.

Podobno