Toplotne črpalke – prava odločitev za ogrevanje doma

Zakaj izbrati toplotne črpalke? Ključni trije akterji zakaj so: enostavna montaža, nizka poraba energije in okolju prijazna energija. Zakaj investirati v toplotno črpalko? Toplotne črpalke omogočijo uporabnikom, da znižajo svoje stroške ogrevanje za najmanj 50 %, investicija se vam povrne po približno šestih letih, pri nakupu toplotne črpalke vam država daje subvencije različnih razponov, pri ogrevanju s toplotno črpalko zmanjšujemo emisije CO2, ogrevanje pa je enostavno. V resnici toplotne črpalke vse naredijo namesto vas, ne potrebujete dovajati goriva niti ne potrebujete čistiti odpadkov izgorevanja. Hkrati pa poskrbite za zeleno prihodnost družbe. Potrebujete še kakšen dodaten zakaj, da se odločite za nakup toplotne črpalke? Mislim, da ne, zato bomo nadaljevali z naslednjim vprašanjem in sicer kako izvesti postopek nakupa in montiranja toplotne črpalke?

Pred nakupom toplotne črpalke je ključnega pomena, da predhodno pridobite čim več informacij glede toplotnih črpalk in si izberete izvajalca, ki vam bo znal svetovno svetovati in ki vam bo posvetil dovolj časa ter za vas pripravil primerno ponudbo, kompletno izvedbo z montažo vred in vam pripravil vso dokumentacijo za pridobitev državnih subvencij. Posledično je ključnega pomena, da se sami informirate in poizveste za  najboljše ponudbe podjetij, ki vam ponujajo celosten pristop pri nakupu in montaži toplotne črpalke. Za nakup toplotne črpalke, ki bo le najboljše pokrila vaše potrebe, je pomembno, kakšne vrste toplotno črpalko izberete. Poznamo toplotne črpalke zrak/voda, zemlja/voda in voda/voda. Pred nakupom tako preverite katera bi vam najbolj ustrezala. Hkrati je ključno, da izračunate kakšno moč mora imeti toplotna črpalka, da vam bo lahko ogrevala celotni dom. Povprašajte kakšna je glasnost zunanje enote toplotne črpalke, če ste se odločili za toplotno črpalko zrak/voda. Preglejte tudi mesto postavitve, ali je primerno. Vse te informacije lahko izbrskate sami po spletu, lahko pa vse našteto prepustite strokovnjakom, ki vam bodo radi volje pomagali in svetovali.

Začetna investicija toplotne črpalke ni nizka, cena se ponavadi giblje med 6.000 in 12.000€, odvisno od vaših potreb, od moči toplotne črpalke, od toplotnega vira, od proizvajalca in od seštevka vseh ostalih potrebnih instalacij. Zato je pri vsem skupaj ključno, da izberete pravega izvajalca, ki vam bo pri celotnem postopku izbire in montaže toplotne črpalke v veliko pomoč.

Podobno