sušilni stroji

Kako so sušilni stroji koristni za vas in vaše perilo

Sušilni stroji so obvezna oprema gospodinjstev. Zakaj? Sušenje perila na zraku je poceni, vendar lahko to storite takrat, ko so pogoji, kar ni prav pogosto. Kakovostni sušilni stroji so veliko bolj priročni, predvsem za stanovanja, ki nimajo možnost sušenja drugje, balkoni in terase pa so tudi kar nerodne pa še perilo se lahko umaže od prahu, iz zraka ter živali. Če perilo sušite v stanovanju ali kopalnici tvegate, da se razvije nevarna plesen. Sušilni stroj deluje v vseh vremenskih pogojih in vlago odvaja ven iz prostora. Poleg tega ima uporaba sušilnega stroja številne prednosti, ki jih boste nedvomno želeli izkoristiti, ko jih boste spoznali. Ta stroj je energijsko učinkovit, praktičen, perilo pa naredi bolj mehko in nežno ter ga ni treba likati.

sušilni stroji

Pranje bo za vas od zdaj naprej pravo veselje skupaj s sušenjem perila, ker bosta stroja vse opravila namesto vas in vam prihranila res veliko časa, živcev in tudi energije, zato boste lako delali nekaj takega, kar vas res veseli. Sušilni stroji so krivci za to, da boste v stanovanju vedno imeli pospravljeno brez kupa umazanega perila z vonjem, ki ni prijeten.

Praktično vsi sušilni stroji delujejo enako. Električni motor vrti boben, napolnjen z mokrimi oblačili, hkrati pa poganja ventilator, zato po bobnu kroži vroč zrak. Grelnik ogreva zrak, termostat pa vzdržuje pravilno temperaturo. Voda v oblačilih izhlapi zaradi kroženja vročega zraka. Kaj se zgodi s paro, je odvisno od vrste sušilnega stroja. Običajni sušilni stroji z ventilacijo črpajo vroč, vlažen zrak iz bobna neposredno skozi gibljivo cev, ki je običajno nameščena v zunanji zračnik ali obešena skozi okno. Kondenzacijski sušilni stroji delujejo tako, da kondenzirajo paro v stroju s pomočjo zunanjega zraka in jo spremenijo v vodo. Ta se zbira v odstranljivi posodi ali rezervoarju, ki je nameščen v sušilniku. Rezervoar se enostavno odstrani in ga lahko, ko je poln, izpraznite v umivalnik.

Koristen pripomoček za ta tip sušilnega stroja je cev za kondenzirano paro, ki jo lahko priključite na odtočno cev pralnega stroja ali pomivalnega korita, tako da redno praznjenje rezervoarja ni potrebno. Kondenzacijski sušilni stroj s toplotno črpalko deluje po sistemu zaprtega kroga, kjer se zrak segreva s toplotno črpalko in suši pri nižjih temperaturah, kar zagotavlja nežno nego oblačil. Kondenzirana para izhlapi v rezervoar, ohlajen zrak pa se reciklira in ponovno uporabi za nov cikel sušenja. Tako se porabi precej manj energije, toplotne izgube pa so majhne. Sušilni stroji so izjemno uporabni, katerega izberete je odvisno od pogojev, ki jih imate v vašem stanovanju, zato je dobro, da se posvetujete s svetovalcem in izberete pravega za sebe.

Podobno