Smiljan Mori

Smiljan Mori svetuje, da se znebimo omejujočih prepričanj

Naša življenjska pot je zgrajena na temeljih prepričanj, ki se razvijajo že od zgodnjega otroštva pa vse do naših zadnjih ur v svoji knjigi “Vi ste vaša prepričanja” piše Smiljan Mori. Žal pa lahko, kot piše Smiljan Mori, tudi omejujoča prepričanja vplivajo na našo samozavest in nas zadržujejo v območju udobja, namesto da bi si zaslužili polno, zadovoljno življenje. Če se želite osvoboditi teh omejujočih prepričanj, vam lahko pomaga knjiga, ki vam bo razkrila srčne zgodbe, nasvete, ki so že pomagali številnim ljudem po vsem svetu, in neverjetne novosti avtorja. Korak za korakom vam bosta Smiljan Mori in njegova knjiga pomagala uresničiti svoje sanjsko življenje, ki si ga zaslužite.

Osvobodite se omejujočih prepričanj in postanite najboljša verzija samih sebe

Knjiga “Vi ste vaša prepričanja”, ki jo je napisal Smiljan Mori, je namenjena pomoči bralcem pri prepoznavanju ovirajočih prepričanj in spreminjanju le-teh. S pomočjo knjige boste postali samozavestni, pogumni in odprti za spremembe, saj se boste lahko poslovili od občutka manjvrednosti, krivde, strahu in sramu. Smiljan Morij je avtor, ki je uspel premagati svoja globoko zakoreninjena prepričanja, ki so ga prej ovirala in mu kvarila kakovost življenja. Danes je Smiljan Mori uspešen poslovnež, avtor ter motivacijski govornik. Knjiga vam bo pomagala postati najboljša verzija samih sebe, zato se prepustite Smiljanovim besedam in pustite, da vas motivira pri doseganju vaših ciljev.

Knjiga “Vi ste vaša prepričanja” je revolucionaren življenjski vodnik, ki s svojim prijaznim in enostavnim načinom razkriva, kako korak za korakom ustvariti življenje, ki si ga zaslužimo. Naučili se boste ugotavljati izvor vaših omejujočih prepričanj ter jih definirati, da se jih lahko osvobodite in začnete verjeti vase. Smiljan Mori vam bo v knjigi svetoval, kako postanete bolj samozavestni in odprti za spremembe, ki vam bodo pomagale obvladati stres in se znebiti občutka manjvrednosti. Z ugotavljanjem lastnih ciljev in motivacijo za njihovo uresničitev se boste uspešno poslovili od izgovorov, odlašanja ter slabih navad. V knjigi vas čakajo neverjetne, srčne in izjemno poučne zgodbe, ki vam omogočajo spoznati del sebe in priložnosti, ki se vam ponujajo. Knjiga vam bo pomagala postati najboljša verzija samih sebe in pogumno stopiti na pot uspeha.

Smiljan Mori

Moč pozitivnega samogovora

Vsak posameznik ima omejujoča prepričanja, ki jih podzavestno sprejema, vendar jih je mogoče zavestno odpraviti. To pa vodi do boljše samopodobe in posledično do boljših dosežkov v življenju. Ko gledamo na svet, piše Smiljan Mori, lahko izbiramo, ali bomo videli le negativne vidike ali pa bomo iskali tudi pozitivne. Sam pogovor s seboj ima velik vpliv na našo samopodobo, zato se moramo naučiti govoriti pozitivno. Naše misli temeljijo na slikah, ki jih sprožajo besede, ki jih slišimo ali govorimo. Zato je pomembno, da se zavedamo, kako besede vplivajo na naše počutje in čustva, zato je pomembno kontrolirati naš samogovor ter se vsako jutro v pozitivnem tonu spodbujati za nov dan.

Naše misli vplivajo na naša dejanja, ki se sčasoma lahko spremenijo v navado. To pomeni, da določene navade, ki izhajajo iz naših prepričanj in načina razmišljanja, oblikujejo naše vedenje. Toda pogosto se znajdemo v coni udobja in nam je težko iz nje izstopiti. Če želimo uspeti, si moramo zastaviti bolj ambiciozne cilje in vložiti več truda kot prej. Navadno je težko narediti nekaj novega ali drugačnega, toda lahko se učimo od otrok, ki so vztrajni in ne obupajo, ko nekaj ne gre. Da bi neko dejanje postalo navada, ga moramo ponavljati vsaj 30 dni. Vse, kar se nam zgodi v življenju, in vsak človek, ki ga srečamo, nam lahko služi kot učitelj.

Kako lahko izboljšamo svoj samogovor in premagamo omejujoča prepričanja?

Naše čustveno stanje lahko v trenutku spremenimo, kar lahko hitro preizkusimo s preprostim eksperimentom, kot je predstavljanje domišljijskih situacij s smešnimi elementi, žalostnimi ali srečnimi. Na ta način lahko hitro opazimo, kako se naša čustva spremenijo. Če nam ni všeč film, ga ne bomo gledali 1000-krat, zakaj potem točno to počnemo v svojih mislih z dogodki, ki nam niso všeč? To vpliva na našo samopodobo, zato moramo skrbeti za pozitivne misli, ki nam koristijo in izboljšujejo naš napredek. Namesto negativnih, imamo priložnost, da redno pomislimo na najlepše trenutke v svojem življenju, pozitivne izkušnje in ljudi, ki nas osrečujejo. Vse prevečkrat smo izpostavljeni negativnim sporočilom, kar pa pripomore k prevladujoči negativni miselnosti. Otroci do sedmega leta starosti slišijo veliko več negativnih kot pozitivnih sporočil, kar se lahko odrazi na njihovi nadaljnji samopodobi in načinu razmišljanja. Vsekakor lahko spremenimo svoje misli tako, da se zavedamo pozitivnih stvari in se poskušamo zaznavati pozitivno.

Kako spremeniti omejujoča prepričanja in doseči svoje cilje v življenju?

V prvem delu članka smo se naučili, kako lahko prepoznamo omejujoča prepričanja, v nadaljevanju pa preberite, kaj nas vodi k njihovemu premagovanju in spreminjanju. To lahko dosežemo tako, da najdemo protiargumente za vsako omejujoče prepričanje in ustvarimo obratno prepričanje, ki nas bo podpiralo pri doseganju ciljev. Pomembno je, da si to obratno prepričanje čim večkrat ponavljamo, da se zasidra v našo podzavest in da spremenimo svoja vedenja, da podpirajo ta nova prepričanja. Spreminjanje prepričanj je dolgotrajen proces, vendar nam lahko pomaga pri doseganju večje sreče in zadovoljstva v življenju.

Prepričanja so globoko zakoreninjena in ne tako enostavna za spremembo. Večina naših prepričanj izhaja iz izkušenj in se izražajo skozi naše obnašanje, vendar se lahko tudi mešajo in nasprotujejo med seboj. Pomembno je razumeti, da veliko prepričanj sploh ne vemo, da jih imamo, saj so nezavedna. Žal pa omejujoča prepričanja vodijo do napačnega obnašanja, saj jih programiramo v naš sistem.

Podobno