projektna dokumentacija

Kaj je projektna dokumentacija

Če ste se lotili gradnje nepremičnine, potem se odločite za nujno potrebno storitev: priprava projektne dokumentacije – ugodno lahko do nje pridete s pomočjo gradbenega podjetja Xplan d.o.o. Z njihovo pomočjo boste idejo spremenili v projekt in že kmalu zaživeli v popolnoma novem domu. Ko se lotite gradnje, je ustrezno urejena projektna dokumentacija nujna za pravilen potek celotnega postopka. Nepoznavanje zakonodaje in zahtev lahko namreč vodi do napak, ki jih bo slej kot prej odkril natančen inšpekcijski nadzor. V najslabšem primeru, boste morali gradnjo ustaviti, kar vas bo močno udarilo tudi po žepu. Zato je še kako priporočljvo, da je projektna dokumentacija izdelana popolno in brez napak. Odločite se za profesionalnega ponudnika, ki vam bo uredil vse potrebne dokumente, s katerimi boste prišli do gradbenega dovoljenja. In to povsem hitro in enostavno.

projektna dokumentacija

Kaj vse zajema projektna dokumentacija

Projektna dokumentacija je zbirka nujno potrebnih listin, ki opisujejo gradnjo, ki ste se jo lotili. V njej boste tako lahko naleteli na različne gradbene načrte, tehnične opise, risbe in poročila, izračune ter ostale priloge, ki določajo lokacijske, funkcionalne, oblikovne in tehnične značilnosti posameznega objekta. Sestavni del vsake projektne dokumentacije za posamezni objekt predstavlja idejna zasnova, idejni projekt, projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja, projekt za izvedbo in projekt izvedenih del. V tej pomembni gradbeni mapi tako ne sme manjkati prav noben dokument, saj lahko v nasprotnem primeru pride do težav.

Izdelavo gradbene dokumentacije je najbolj priporočljivo zaupati strokovno usposobljenemu in izkušenemu izvajalcu. Ta bo namreč upošteval želje naročnika, hkrati pa točno vedel, kaj vse zakon dovoljuje in omogoča. Zbiranje obsežnega nabora listin je za posameznika časovno zamudno in zelo stresno. Pri podjetju Xplan pa boto to za vas naredili hitro in ugodno.

Šele ko ko nepremičnina v nastajanju dobi odobritev s strani ustreznih državnih institucij, lahko začnete z gradnjo. Če slednjega niste uredili, lahko zelo hitro pride do težav. Objekt, ki nima vseh potrebnih dovoljenj, se ne more priklopiti na vodovodno in električno omrežje, kar seveda za sabo potegne številne druge nevšečnosti. Taka zgradba namreč ni primerna za bivanje. Temu pa se lahko zelo preprosto izognete z izbiro izvajalca, ki bo za vaš novi dom uredil vse potrebno.

Podobno