Poročni fotograf

Poročni fotograf naj bo profesionalni fotograf

Profesionalni fotografi imajo ogromno znanja s področja fotografiranja in poročni fotograf ni izjema. Medtem, ko ostali profesionalni fotografi večinoma delajo v studiu, je naloga fotografov na poroki, da spremljajo poročni dan in naredijo profesionalne fotografije, ki bodo mladoporočenca spominjale na njun dan. Fotografiranje poroke ni lahka naloga, saj je treba ujeti vse pomembne trenutke in osebe, ki praznujejo s poročnim parom. Ker je to pomemben dogodek, je zelo priporočljivo, da je izbran fotograf izkušen in ve, na kakšen način je treba fotografirati v vseh razmerah, da bodo fotografije kvalitetne.

profesjonalni fotograf

 

Poročni fotograf ima izkušnje s fotografiranjem porok

Poroka je izjemno pomemben dogodek v življenju vsakega človeka. Priprave potekajo več mesecev in zato je pritisk res velik. Vsak si želi, da bo poroka potekala tako, kot si je zamislil in bo dan kot iz pravljice. Na žalost se v resničnem življenju to le redko zgodi, zato je dobro, da se že v naprej pripravimo na morebitne težave, ki bi se lahko pripetile. Sem spada slabo vreme na dan poroke, pa še vse ostale stavi, ki gredo lahko narobe. Temu se najlažje izognemo tako, da na vseh področjih poroke najamemo profesionalno osebje, ki se večkrat ukvarja s pomembnimi dogodki in za vsak problem najde rešitev.

To velja tudi pri izbiri poročnega fotografa. Poročni fotograf naj ima izkušnje s fotografiranjem porok, saj bo le tako vedel, kakšna je po navadi dinamika na poročni dan. Če ima izkušnje s fotografiranjem, bo vedel, kateri deli poroke so najbolj pomembni za fotografiranje in iz kakšnih kotov bodo slike najlepše. Profesionalni poročni fotograf ima načeloma tudi znanje, ki mu pomaga, da bodo fotografije kvalitetne. Včasih se pri fotografih, ki nimajo veliko izkušenj zgodi, da fotografije niso najboljše, pa naj bo to zaradi kompozicije ali pa vremena. Velja, da ni vsako vreme najbolj primerno za kvalitetno fotografiranje, a profesionalni poročni fotograf poskrbi, da so fotografije kljub temu dobre kvalitete.

Oprema poročnega fotografa

Poročni fotograf je tudi polno opremljen. Če bi bil na vaši poroki fotograf nekdo, ki nima izkušenj s fotografiranjem, bi morda fotografiral s fotoaparatom ali pa celo s telefonom. In čeprav bi bil morda fotoaparat profesionalen, to ne pomeni, da bodo tudi fotografije profesionalne. Pri profesionalni fotografiji je pomembno poznavanje samega fotoaparata in njegovih funkcij. Mnogi profesionalni fotografi uporabljajo tudi različne objektive. Fotografski objektivi so namreč narejeni tako, da so glede na vrsto primerni za različne fotografije. Nekateri so bolj primerni za fotografiranje narave, drugi za fotografiranje množic ali pa za bližje fotografiranje in za portrete. Zaradi tega se fotografije  med seboj zelo razlikujejo. Vedeti je namreč treba, kaj želite fotografirati in izbrati primeren objekt. Prav tako niso vsi objektivi primerni za vse vremenske razmere, sploh če je svetloba slabša. Ker veliko porok traja pozno v noč in marsikdo želi fotografije tudi iz večerne zabave ali pa celo obred poteka zvečer, je to še kako pomembno.

Prav tako bo večinoma poročni fotograf imel dovolj rezerv, da se v primeru težav lahko nadomesti poškodovane dele. Veliko poročnih fotografov ima zato vsaj še en dodatni fotoaparat, poleg vseh dodatnih objektivov. Prav tako ima dovolj spominskih kartic, ki bodo shranile vse narejene poročne fotografije. Poročni fotograf namreč na poročni dan naredi več tisoč fotografij, med katerimi potem izbere tiste najbolj primerne in kvalitetne, ki bodo pristale v vašem poročnem albumu.

Izbira poročnega fotografa

Glede na vse našteto, je izbira poročnega fotografa težka naloga. Poročni fotograf mora poleg vseh svojih izkušen in znanja prepričati prav vas. Tu pa pride na vrsto vaš prvi vtis in povezanost z njim. Pred  izbiro je zelo priporočljivo, da se s poročnim fotografom srečate v živo in vidite, kakšna je vaša kemija. Poročni fotograf bo namreč zadolžen za vaše spomine in fotografiral vas bo na vaš najpomembnejši dan, zato morate biti na isti valovni dolžini. Že takoj lahko začutite, ali se ob poročnem fotografu počutite sproščeno. Če boste ob njem sproščeni in mu boste zaupali, boste tudi pred njegovim fotoaparatom sproščeni in posledično bodo tudi fotografije lepe. Zaupanje pa pomeni, da verjamete, da vas bo vodil tako, da bodo vaše poročne fotografije takšne, da jih boste z veseljem delili po socialnih omrežjih in s svojimi sorodniki in prijatelji. Z veseljem pa si boste svoj poročni album ogledali tudi čez nekaj let in ga pokazali svojim otrokom.

 

Podobno