parketi

Parketi, del narave v vašem domu

Pri prenovi našega domovanja prostorov je ena od odločitev tudi izbira talnih oblog. Na voljo so vam visokokakovostni parketi v docela vseh naravnih odtenkih. V kolikor ste ljubitelj domačega in toplega izgleda, vas bodo prav gotovo premamili ravno parketi. Danes se tako parketi moderna zasnova pri oblikovanju. Prav tako pa so odlična izbira pri ohranjanju prostora, morda del naše zgodovine ali pa začetek načrtovanja sodobnega dizajna. Parket nam namreč daje nešteto možnih kombinacij.

Izbrani parketi se lahko kombinirajo z različnimi naravnimi materiali od stekla, do kamna ter kovine. Sama tehnologija s katero se izdeluje parket je izjemno napredovala. Izbirate lahko parket v docela vsej barvni lestvici. Tako ga lahko vzamete kot osnovo za kombiniranje tako pohištva kot celotne notranje opreme. Barve v domu so izjemnega pomena. Na podlagi barvne zasnove, lahko oblikujemo celoten dizajn doma. Pri izbiri vedno najbolj izstopajo popolnoma naravni parketi, predvsem v barvi hrasta, jesena, oreha, macesna, bora ter drugih. Odločitev je popolnoma vaša in odvisna od končnega izgleda, ki ga želite ustvariti. Umirjeno, moderno, klasično, vse lahko dosežete ravno z premišljeno izbiro materialov kot tudi barvami v vašem domu. Prav tako različen parket lahko kombinirate z različnimi detajli.

Kot smo že omenili, naravni parket ponuja izredno širok nabor idej. Lahko ga položite sami saj ima poseben način spajanja podobno kot je to pri laminatu. Pri polaganju izbirate med dvema načinoma in sicer lepilen ali pa na tako imenovan plavajoči način montaže.

Les je material, ki je večen. Tako kot včasih je tudi danes dobra naložba saj ima izjemno dolgo življenjsko dobo. Tudi pri čiščenju nima posebnih zahtev. Tudi po večletni uporabi se lahko odločite za obnovitev zgornjega dela premaza in tako vaš parket dobi novo podobo. V kolikor v samem naboru barv ter posebnih obdelav ni nam želene barve oziroma odtenka vam lahko proizvajalec izdela parket posebej po vaši meri. Naj postanejo parketi del narave v vašem domu.

Podobno