Koronavirus v Sloveniji

Koronavirus je že vsem znan. Vemo, da se virus res hitro širi in tako je tudi koronavirus v Sloveniji. Moramo se zavedati, da je to zelo resna stvar in ne tako kot jih veliko jemlje to kot nekaj nenevarnega in, da so prepričani, da se pa oni ne morejo okužiti. Prvi primer smo dobili že 4. marca in od takrat se po Sloveniji virus širi res hitro.

koronavirus v sloveniji

Koronavirus v Sloveniji že je. Stvar bi morali vsi začeti jemati zelo resno. Samo 8 dni po prvem primeru pri nas smo razglasili epidemijo. Prav tako so se takrat začeli poostreni ukrepi. Zaprle so se vse šole in univerze po Sloveniji, prav tako pa so do danes ostale odprte le nujne živilske trgovine, banke in pošte. Sprejeti so bili tudi ukrepi, da ljudje ostanemo doma in da gremo ven v skupini ne več kot 5 ljudi. Marsikdo se še danes ne zaveda problema in nevarnosti, ki ga koronavirus predstavlja. Kot sem omenila moramo ostajati doma, ampak to pa ne pomeni, da ne smemo iti kam v naravo, kjer ni veliko ljudi. Celo priporočeno je, da greste v naravo. Koronavirus v Sloveniji je že precej razširjen, če gledamo na to da smo majhni in, da nimamo veliko prebivalcev.

Prvi znaki koronavirusa so lahko vročina, kašelj, bolečine v mišicah, utrujenost in tudi težko dihanje. Pojavlja se v mili in težki obliki. Vsi s težko obliko gredo v bolnico. Ko smo dobili novico koronavirus v Sloveniji še se marsikdo ni zavedal, da se lahko virus tako razširi kot se je do današnjega dneva. Naj še povem, da upoštevajte vse ukrepe in navodila, ki smo jih dobili. Prav tako v trgovino hodite z rokavicami in pa masko, če jo imate. Redno umivanje in razkuževanje rok bo prav tako zmanjšalo možnost okužbe z koronavirusom. Prav tako se zavedajte, da lahko zbolimo prav vsi. Berite novice in boste tudi videli, da ne umirajo samo starejši. Čeprav redko umrejo mlajši, ki so čisto zdravi, vseeno ne veste če boste v tej redki skupini tudi vi.

Podobno