eliptični trenažer

Eliptični trenažer spravi v gibanje celo telo

Eliptični trenažer, poznan tudi pod imeni, kot so eliptik, crosstrainer ali orbitrek je zelo učinkovita fitnes naprava, priljubljena tako za domačo kot profesionalno uporabo v fitnes dvoranah. Eliptični trenažer je namenjen kardio vadbi celotnega telesa. Uporablja ga lahko praktično vsak, saj je zahvaljujoč elipsastemu gibanju primeren tudi za osebe s težavami v sklepih. Elipsasto gibanje pa omogoča, da pri vadbi enakomerno obremenimo mišice celega telesa. Ravno zaradi tega tudi pravimo, da je eliptični trenažer multifunkcionalna fitnes naprava, saj zgolj med enim kardio treningom naredimo zase več, kot bi ob dolgotrajnem treniranju na večih različnih napravah.

eliptični trenažer 1

Z eno samo napravo do lepo oblikovanega telesa

Eliptik je idealna kardio fitnes naprava, ki se uporablja za učinkovito hujšanje. Ker se s treningom na njem precej utrudimo, je kurjenje odvečnih kalorij zagotovljeno. Gre za eno najbolj priljubljenih naprav za izgubo telesne teže ‘od doma’, predvsem se za vadbo z njim odločajo predstavnice nežnejšega spola, izjema pa niso niti moški.

Kako vemo, kateri trenažer je primeren za nas? Pri sami izbiri primerne naprave se je smiselno osredotočiti predvsem na njene funkcije in lastnosti. Največja razlika med posameznimi vrstami eliptičnih trenažerjev je v položaju pogonskega kolesa. Glede na raziskave, je med športnimi uporabniki najbolj priljubljen eliptični trenažer s pogonom zadaj. Razlog za to je, da kar najbolje posnema naše naravno gibanje. Drugi tip so trenažerji s sprednjim pogonom, ki so cenovno nekoliko bolj dostopni. Trenažerji novejšega časa pa so sklenili kompromis in imajo pogon v osrednjem delu. Preden se odločite za nakup, vam svetujemo, da posamezne modele eliptičnih trenažerjev tudi preizkusite ter tako ugotovite, kateri vašemu telesu najbolj odgovarja.

Eliptični trenažer vam omogoča, da na prijeten način porabite kalorije tiste velike pice, ki ste si jo privoščili za kosilo. Poleg lepše oblikovanega telesa in boljše vzdržljivosti, pa boste s treningom na napravi kar največ nardili za zdravje vašega srca in ožilja. Poleg tega pa boste z vadbo učinkovito premagovali vsakdanji stres in tako izboljšali splošno počutje.

Podobno