defibrilator cena

Defibrilator: cena vas lahko zavede

Defibrilator lahko pomaga rešiti marsikatero življenje, zato je nujno, da je nameščen na čim več javnih in dobro vidnih mestih, prav tako pa je ključno, da ga znajo ljudje uporabljati. Defibrilator – cena je odvisna od več dejavnikov – je zagotovo neprecenljiva stvar, kar jih je človeštvo kdajkoli izumilo.

Statistika pravi, da v Sloveniji vsak dan tri do pet oseb (ali kar 1700 na leto) doživi srčni zastoj. Ta številka je seveda še bistveno višja, če jo prenesemo v svetovno merilo. Prav tako je dejstvo, da se kar 60 % srčnih zastojev zgodi doma, v domačem okolju, torej je zelo verjetno, da se boste v stanovanju znašli samo z osebo, ki je doživela srčni zastoj. Pa veste, kaj morate storiti v tem primeru? Vsekakor se ne smete prepustiti paniki; takoj je potrebno pričeti z masažo srca, lahko je le ročna, še bolje pa je, če imate v bližini defibrilator. Defibrilator (cena vam ne pove vsega) je lahko odličen pripomoček pri oživljanju osebe, nikar pa ne pustite osebe same in brez masaže srca medtem ko iščete defibrilator – vsaka izgubljena minuta namreč zmanjšuje možnosti preživetja oz. povečuje možnosti resnih zdravstvenih posledic.

Defibrilator: cena je odvisna od samega modela defibrilatorja, vsekakor pa je dobro pogledati tudi stroške vzdrževanja. Našli boste defibrilatorje, pri katerih morate menjati praktično vsako komponento posebej, prav tako pa nekateri defibrilatorji zahtevajo pooblaščene osebe, ki lahko opravijo zamenjavo delov (plačati boste morali stroške menjave tej osebi). Pozanimajte se tudi na koliko časa je potrebno zamenjati komponente, kakšna je cena posameznih delov, kako pogosto je potrebo opravljati tehnične preglede oz., ali so ti sploh nujni. Sprva najcenejši defibrilator je na koncu, ko prištejemo vse te stroške, celo dražji od prvotno najdražjega defibrilatorja.

defibrilator cena
Defibrilator – cena vam torej ne pove vsega, zato se nanjo preveč ne ozirajte oz. vanjo vključite vse dejavnike. Zagotovo pa je vsako rešeno človeško življenje vredno še tako visoke cene defibrilatorja.

Podobno