cvetlični škarpniki

Betonski cvetlični škarpniki za vašo sanjsko okolico

Cvetlični škarpniki so vsestransko uporabni kot gradben material za škarpe in kot podporni zid ali pa kot inovativen vrt za zelišča in cvetlice, saj so narejeni tako, da jih z lahkoto položite na brežino po lastni volji in domišljiji. Ker so manjši, jih lahko obračate po želji, ni treba da je vrt ali škarpa ravna, lahko jih položite v krogu ali kakršni koli drugi obliki. Cvetlični škarpniki vam bodo polepšali okolico z lastno obliko in ko bodo zrasle cvetlice ter zelišča, bo okolica hiše sanjska ter še uporabna zraven.

cvetlični škarpniki

Betonski cvetlični škarpniki so narejeni iz naravnih materialov, zato bo vaša škarpa, podporni zid ali vrt povsem ekološki. Med škarpnike se da zemljo, narejeni so namreč kot neki posebni cvetlični lončki, ki so odprte narave, toliko da držijo na eni strani zemlje in ne drsijo navzdol. Ko rastline poženejo korenine, objamejo betonske škarpnike in tako nastane ena najbolj trdnih škarp oziroma podpornih zidov, ki varujejo brežino pred zdrsi zemlje in materiala.

Če nimate ideje, kako bi cvetlični škarpniki polepšali vašo okolico in utrdili brežine, bodisi da naredite visok vrt, podprete brežino za cesto, dvorišče ali za hišo, se obrnite na strokovnjake in svetovali vam bodo ter vam trudi škarpo postavili. S svojimi dolgoletnimi izkušnjami bodo naredili nekaj, kar vam bo vzelo sapo, pa sosedom in obiskovalcem tudi.

Zato so cvetlični škarpniki najboljša izbira za vašo škarpo in jih nabavite lahko že sedaj, da preko zime v miru postavite in naštudirate, kam in kako jih boste postavili. Spomlad bo kmalu tikaj in od februarja naprej lahko v toplih krajih že sadite, od marca naprej pa povsod drugod, da se bodo sadike in semena najbolje prijeli in poleti zacveteli v polni zasedbi.

Tisti najbolj praktični pa lahko imate zelenjavni visoki vrt z zelenjavo in zelišči, ki vam bodo vedno pri roki, pa še sklanjati se ne bo treba.

Podobno