čiščenje zobnega kamna

Zakaj je čiščenje zobnega kamna tako pomembno za vaše zdravje

Čiščenje zobnega kamna lahko izvede zobozdravnik, ko je to potrebno. Tako čiščenje zobnega kamna je hitro in neobleče, če imate nabranega malo kamna, ki nekoliko zabarva vaše zobe in jih naredi kosmate. Zobni kamen se nabere od hrane in pijače ter tudi nerednega čiščenja zob in so dejansko bakterije, ki se primejo na zobe. Te bakterije lahko kasneje, če se zobje ne čistijo, povzročijo karies ali parodontozo. Zobozdravnik bo lahko zobni kamen očistili, če ga ni veliko in če ni nabran pod dlesnijo, čemur pravimo zobni žepki. Ti žepki povzročajo tudi močan zadah iz ust.

čiščenje zobnega kamna

Temeljito čiščenje zobnega kamna je nujno in ga pri rednem pregledu naredi naš izbrani zobozdravnik. Če pa ugotovi, da imate preveč zobnega kamna in da je tudi pod dlesnijo, vas bo napotil na čiščenje k specialistu zobnemu higieniku. Zobni higienik vas bo najprej temeljito pregledal in nato se bo lotil čiščenja kamna. To lahko traja tudi do ene ure, če je vaše stanje zelo resno. Zato se splača skrbeti za svoje zobe bolj, kot da se prepustite takemu čiščenju kamna.

Čiščenje zobnega kamna pri zobozdravniku poteka hitro in ne boste niti čutili. Z brusilnimi napravami bo očistil zobne obloge in vaši zobje bodo zopet beli ter lepi in čisti. Nato je vaša naloga, da jih čistite po vsakem obroku. Naloga vsakega, ki hoče ohraniti lepe in zdrave zobe je tudi, da se pravilno prehranjuje.

Zobne obloge povzroča hrana živalskega izvora ter sladka hrana tudi, če je zdrava, na primer, kot je sadje. Tudi v tem primeru je čiščenje zobnega kamna nujno, da ne pride do hujših bolezni. S tem preprečite in podaljšate življenjsko dobo svojim zobem. Nekateri ljudje imajo lepe in zdrave zobe do konca, so redki, vendar so večinoma taki, ki se pravilno prehranjujejo. Poskrbite za svoje zobe in se naročite na pregled pri zobozdravniku, ki bo ocenil stanje vaših zob.

Podobno