Fasada

Kakšna je končna cena fasade z zaščito vred?

Cena fasade bi morala vključevati tudi zaščito sam stavbe. Zaščitijo se različni stavbni elementi, kot so okna, vrata in pohištvo. Zaščititi je treba tudi terase ter okenske police. Na tej povezavi si poglejte, kakšne so cene fasad z zaščito vred. Dobro preglejte ponudbo, da boste vedeli, kaj vključuje cena fasade. Največkrat je zelo odvisna od tega, kaj si vi želite in kako naj fasada zgleda. Pri tem pa se upošteva tudi, koliko ste namenili denarja za izdelavo fasade. Tako se naredi kompromis med vašimi željami in cenami materiala ter ostalih dodatkov za fasado, da ste vi zadovoljni in da je fasada kakovostna ter da boste odšteli zanjo toliko, kot ste pričakovali.

cena fasade

Cena fasade se postavi šele, ko mojstri hišo temeljito pregledajo. Nato naredijo načrt zanjo. Pri tem se začne z osnovno podlago, ta pa mora ustrezati zelo strogim pravilom in predpisom. Ker mora biti osnovna podlaga suha ter čista i ne sme imeti na sebi kakšnih delcev, imajo mojstri s tem največ težav, ker lahko zagode vreme z vetrom in dežjem. Podlaga mora namreč biti zelo ravna, kar je težko doseči in znajo narediti pravi mojstri z izkušnjami.

Cena fasade je gotovo odvisna tudi od tega, koliko je mojster izkušen in zaseden. Boljši imajo malo višje cene za svoje delo. Dela pa se v mesecih, ko je temperatura višja od petih stopinj. Naredijo se tudi vsi estrihi ter notranje stene, da je fasada potem res učinkovita.

Končna cena fasade se dejansko pokaže na koncu. Sušenje določenih plasti poteka tudi več dni, drugače popoka in ni učinkovita. Na osnovo se nanese izolacija, ki mora biti zrakotesna ter se potem šele naredi fasada. Če se uporabijo kvalitetni materiali, bo fasada dolgo zdržala in se je investicija gotovo splačala. Zato ne varčujte pri izolaciji in tudi ne pri barvi, da ne bo hitro obledela.

Podobno