baterijski puhalnik listja

Baterijski puhalnik listja pomaga pri urejanju okolice

Velike površine zelenja so izjemno prijetne na pogled, vendar pa je za njihovo urejanje potrebnega tudi veliko dela in časa. Še posebej v jesenskih dnevih, ko začne odpadati listje z dreves, je nepogrešljivo orodje baterijski puhalnik listja. Gre za izjemno uporabno napravo, ki hitro in enostavno odpihne odpadno listje. Uporabljate ga lahko tudi za odpravljanje ostalega odpadnega materiala, kot je prah in podobna umazanija. Ker je na trgu ogromno različnih vrst pihalnikov listja, si v nadaljevanju preberite, na kaj morate biti pozorni pred nakupom baterijskega puhalnika listja in kako se ga pravilno uporablja.

baterijski puhalnik listja

Naj bo okolica vaše hiše vedno urejena

Dela z okolico hiše ni nikoli dovolj. Od košenja trave, sajenja cvetlic in drugih rastlin, pa do odstranjevanja odpadlega listja in ostale umazanije; ne glede na letni čas, vas čakajo različna opravila. Glede na to, da se večina ljudi nima želje po cele dneve ukvarjati zgolj z urejanjem okolice hiše, si lahko opravila na različne načine olajšate in tako prihranite pri energiji in času.

Ko gre za umazanijo in odpadlo listje, je grabljenje in pometanje preteklost. Namesto grabelj in metel, lahko izbrano območje hitro uredite z baterijskim puhalnikom listja. Baterijski puhalnik listja delo opravi hitreje in bolj natančno, kot lahko to storite sami. Poleg tega pa boste lahko čas, ki vam ostane, namenili drugim pomembnim opravilom.

Kdo potrebuje baterijski puhalnik listja?

Nekateri zmotno mislijo, da so baterijski puhalniki listja namenjen samo tistim, ki imajo velike travnike, sadovnjake ali ostala zelena območja in se jih uporablja samo za odstranjevanje listja. V resnici so puhalniki listja izjemno uporabni za vse, ki imajo nekaj zelene površine in sami urejajo okolico svojega doma ali vikenda.

Baterijski puhalnik listja ima seveda glavno nalogo odpihniti vse odpadlo listje na kup, da se ga nato primerno odstrani. S puhalnikom listja se to lahko izvede izjemno hitro in za uporabnika to ne zahteva preveč energije. Prav tako pa se s kvalitetnimi puhalniki listja odstrani tudi pokošeno travo in celo umazanijo na dovozih in dvoriščih. To ne pripomore samo pri vizualni podobi objekta, ampak je to priporočljivo tudi zaradi osebne varnosti in preprečevanju škode.

Najpomembnejše lastnosti baterijskega puhalnika listja

Ko izbirate baterijski puhalnik listja je treba pozornost nameniti določenim lastnostim, ki omogočajo optimalno delovanje puhalnika listja. Med najbolj pomembnimi lastnostmi je zagotovo nastavljiva hitrost pihanja zraka. Vsak baterijski puhalnik listja ima načeloma vsaj dve nastavitvi moči delovanja. Glede na stanje odpadnega listja in ostale umazanije, bo namreč potrebna drugačna moč pihanja zraka. Tako boste lažje svoje delo opravili hitro in učinkovito. Maksimalne moči delovanja se uporabljajo pri večjih površinah, ko je potrebno hitro odstraniti listje. Prav tako pa je večja moč potrebna pri trdovratnejših umazanijah ali pa pri čiščenju odtokov, kamor se listje rado zatakne.

Potem pa je treba pozornost nameniti tudi teži in načinu uporabe baterijskega puhalnika listja. Cilj je, da ima baterijski puhalnik listja čim manjšo težo, saj ga morate vseeno nositi, da lahko opravljate delo. Nekateri puhalniki listja, ki so bolj zmogljivi, imajo dodan nahrbtnik, kjer so spravljeni težji elementi puhalnika zraka, kot je baterija. V roki imate tako le pihalno cev in teža je precej razbremenjena. S pomočjo baterijskih puhalnikov v nahrbtnikih lahko očistite večje površine, za katere se potrebuje več časa.

Na koncu je pomembna tudi zmogljivost baterije. Kot namiguje ime, baterijski puhalnik listja deluje na baterijo, ki jo je potrebno napolniti. Glede na zmogljivost baterije, lahko puhalnik deluje dalj ali manj časa. Na čas delovanja baterije vpliva tudi način delovanja, torej ali imate nastavljeno manj močno ali pa maksimalno moč pihanja zraka.

Pravilna uporaba puhalnika listja

Čeprav je uporaba puhalnika listja enostavna, se je vseeno dobro držati nekih osnovnih navodil. Tako boste delo opravili hitreje, predvsem pa varno. Ko gre za baterijski puhalnik listja, je malo možnosti, da bi prišlo do nesreč, vendar pa lahko nepravilna uporaba vseeno pripelje do poškodb.

  1. Preden se odpravite čistiti okolico vaše hiše s puhalnikom listja, preverite vremensko napoved. Če so napovedane padavine in še posebej, če je zunaj vetrovno, bo vaše delo neproduktivno. Veter vam bo listje odnesel na vse strani in za delo boste porabili občutno več časa, kot bi ga sicer. Prav tako je čiščenje mokrega listja bolj težavno, zato baterijski puhalnik listja uporabljajte samo v suhem in mirnem vremenu.
  2. Pri uporabi puhalnika listja se morate ustrezno zaščititi. Priporočljiva je uporaba rokavic, prav tako ne pozabite na očala, da vam majhni delci ne pridejo v oči. Močno pihanje bo namreč zagotovo nekaj delcev odneslo tudi proti vam. Ne škodi tudi zaščita ust in nosu. Čeprav so modernejši baterijski puhalniki zraka že tišji, je priporočljiva uporaba slušalk, ki zmanjšajo hrup iz okolice. Poskrbite tudi, da ste oblečeni v daljša oblačila in nosite zaprte čevlje.
  3. Vse predmete, za katere ne želite, da jih odpihne, pred začetkom čiščenja pospravite. Preverite, da je baterija puhalnika listja napolnjena in začnite z delom. Izberite željeno moč pihanja zraka in listje čistite postopoma iz leve proti desni oz. obratno. Baterijski puhalnik listja držite pod nizkim kotom in zrak usmerite pod listjem ne nad njim. Gibanje, ki je podobno avtomobilskim brisalcem, bo najbolj primerno za učinkovito odstranitev listja.

 

Podobno