avto tepihi

Kakšni avto tepihi so varni in praktični?

Avto tepihi so odlična in najboljša zaščita za tla vašega vozila, pa naj gre za osebni avto ali za kombinirano vozilo, lahko tudi za tovorno vozilo. Povsod pridejo prav avto tepihi, katerih prva in osnovna funkcija je, da zadržijo na sebi umazanijo, ki bi drugače trajno poškodovala občutljiva tla avtomobila, če ima na dnu tekstilkine obloge ali plastične mase. Kakšne avto tepihe boste izbrali za sovje vozilo, je odvisno od tega, kakšno zaščito potrebujejo, koliko umazanije se vnaša vanj in kolikokrat na dan ter od tega, kakšen estetski videz želite doseči.

 

avto tepihi

Ena glavnih značilnosti, ki jih imajo avto tepihi je ta, da se jih z lahkoto odstrani iz vozila in se jih ali opere ali posesa ter nato čiste vstavi zopet v vozilo. Gumijasti avto tepihi so narejeni tako, da zadržijo vodo, ki ne steče po avtu in tako ostane avtomobil suh ter snažen. Enostavno jih vzamete ven in pod pritiskom ali samo z vodo sperete, odcedite in že so pripravljeni za nadaljnje delo.

Kakovostni avto tepihi so tudi tekstilni, ki pa so bolj namenjeni prestižnim vozilom, ki se ne mažejo toliko zaradi njihovega estetskega videza, ki je bolj privlačen od gumijastega, ki nam že na prvi pogled nekako reče, da je cenen. Dejansko so taki tepihi tudi cenejši a dostikrat bistveno bolj upoštevni od drugih.

Kakšni bodo vaši naslednji avto tepihi v vašem vozilu? Izberite predvsem take, ki bodo zadovoljili v prvi vrsti vaše potreb in potrebe avta, šele nato glejte na estetski videz, ki je v tem primeru malo podrejen funkciji. Lahko pa se odločite tudi obratno, izbira je seveda povsem vaša.

Preverite pa, da bodo tepihi kakovostni, da se ne bodo muckali že po nekajkratni uporabi ali razpadli pod nogami, če so gumijasti. Izognite pa se trdim plastičnim tepihom, ki niso kakovostni, ker niso varni, saj zelo drsijo, če so blatni ali mokri.

Podobno