Zobni vsadki so dober nadomestek za manjkajoče zobne korenine

Zobni vsadki so dober nadomestek za manjkajoče zobne korenine. Spletna stran podjetja LuxDental ki je imenovana tukaj implantat je najboljša odločitev če se odločite za implant.

zobni vsadki

Implanti, so nadomestki manjkajoče korenine, ki danes predstavljajo izjemen odstotek rehabilitacaije v zobozdravstvu. dejstev, ki podpirajo zanesljivost in varnost in teh je veliko. Prav tako je pomembno poudariti razloge zakaj se vedno več pacientov odloči prav za to možnost terapije. Ob načrtovanju terapije je pri vsakem pacientu drugačen pristop. Pogoji se razlikujejo glede na situacijo same čeljustne kosti in zdravstvenega stanja osebe. Da pacientu omogočijo najboljšo nadomestitev manjkajočega zoba  oziroma oskrbo zobne čeljusti, je zato izbira vsadkov danes na trgu raznolika. Zobni vsadki somajhni vijaki, ki so oblikovani kot zobna korenina. Na voljo so v različnih doljžinah in različnih oblikah, prilagojeni za tem boljšo zaraščenost v kost. Vsi so pa enako sestavljeni. Vsadki so  izdelani iz kovine – (titan). Titan je biološko najbolj sprejemljiva kovina. S tem implanti predstavljajo zelo majhno možnost za slergijske reakcije, ki lahko povzroči tudi zavrnitev oziroma dostop vsadkov ali druga vnetna stanja.

 

Odstotek uspešnosti je veliko višji, v primerjavi z neugodnimi izidi. strah da se zobni implanti ne bi obdržali je popolnoma odvečen. Do neželenega izida lahko pa žal pride tudi pri najbolj optimalnem stanju zdravja pacienta ter njegove gostote kosti. Razlogov zakaj pride do tega še danes ni, pa vendar se zgodi, da se vsadki preprosto ne zarastejo z kostjo ali ne osteointegrirajo. Situacija v takem primiru ni nerešljiva. Postopek se lahko ponovi ins tem omogoči večjo možnost za uspeh. Najprej se pri vsakem protetičnem zdravljanju opravi rentgensko slikanje – ortopan, ki zajema zobovje posameznika, kjer lahko določimo ali bodo vsadki optimalna rešitev. CBCT/3D, kiprikazuje nivo višine kosti, lego živčevja in razdaljo, ki v nadaljevanju soloči kje bodo zobni vsadki vstavljeni in pa kostno gostoto. Tako lahko zdravnik točno razbere situacijo in namesti vsadke, da bodo dobro razporejeni, varni in delali svoje naloge.

 

Podobno