vnetje mehurja

Kako preprečimo vnetje mehurja?

Vsaka ženska vsaj enkrat v svojem življenju zboli za vnetjem mehurja, ki je lahko zelo nadležna zadeva. Zato poznamo veliko zdravil, katera so namenjena za vnet mehur – kako si pomagati doma pa bomo v nadaljevanju dali nekaj nasvetov in povedali, zakaj sploh vnetje mehurja nastane in kako se ga izogniti, če se nam to še ni zgodilo.

vnetje mehurja

Nekaj dejavnikov, ki vam bo pomagalo olajšati vnetje mehurja so seveda tabletke iz zdravilnih rastlin, nujno pitje dovolj tekočin, manjše uživanje alkoholnih pijač, kave, citrusnih in sladkih pijač, sedeče kopeli in pravilna higiena. Vnetje mehurja se opazi, ko nas vedno mudi na malo potrebo, vendar ko se odpravimo na stranišče iz nas ne pride nič, razen pekoč občutek. Ta občutek se lahko ponavlja več dni in lahko postane zelo neprijetno in boleče. Tako vnetje mehurja povzročajo bakterije, ki zaidejo iz črevesja. Ponavadi se lahko zgodi ob nepravilni higieni, saj se je po mali potrebi potrebno obrisati od spredaj nazaj in nikakor obratno. Redko kdaj tako vnetje povzročajo glivice, vendar je tudi ena od možnosti. Tudi slaba higiena lahko povzroči vnetje, ali pa po spolnih odnosih, če se ne izperemo temeljito, vendar brez mila, ker lahko vnetje le še oslabi in poveča možnost okužbe.

Torej vnetje mehurja ni kar tako. Včasih nam ob tem zdravniki predpišejo razne antibiotike, da se vnetje nebi širilo naprej do ledvic. Odpravi se ga lahko dovolj hitro, če tudi hitro ukrepamo, vendar to ne pomeni, da se ne more spet ponoviti. V večini primerov se vnetje prikaže spet po kratkem času in glede tega, kdaj se spet pojavi ne moremo nič storiti. Če ne zaupate antibiotikom je najboljše zdravilo brusnica. Brusnični sok je idealen za take zadeve, in čez noč lahko v mehurju razvijejo polno moč in pomagajo pri tem, da ne dobimo vnetja. Več o tem in kako si pomagati, si lahko natančneje preberete na kakšni spletni strani ali pa se posvetujete z osebnim zdravnikom.

Podobno