Toyota Yaris Cross

Čisto nova Toyota Yaris Cross

Vozila znamke Toyota so ena izmed najbolj prodajanih vozil po svetu, svojega pa lahko najdete na https://www.nadlani.si/avto-moto/toyota-yaris-cross-vreden-naziva-slovenski-avto-2022/.

Toyota Yaris Cross je prejela nagrado za Slovenski avto leta 2022. Model je navdušil strokovnjake tudi po celem svetu. Njegova svetovna premiera je bila pred dvema letoma, lani v Evropi in kmalu za tem tudi na našem trgu. Model je bil zasnovan za evropske trge, kjer je tudi poskočila prodaja športnih terencev segmenta B.

Toyota Yaris Cross

Mere:

  • Dolžina – 4160 mm
  • Širina – 1765 mm
  • Višina – 1560 mm
  • Medosna razdalja – 2560 mm
  • Zadnji previs – 760 mm
  • Sprednji previs – 860 mm
  • Prednji kolotek – 1530 mm
  • Zadnji kolotek – 1529 mm.

Na voljo je petsedežna različica vozila. Njegova notranja dolžina meri  1.84 metra, višina 1.20 metra in širina 1.43 metra. Vozilo je težko 1690 kilogramov. Da bo vozilo prišlo do hitrosti 100km/h bo potrebovali nekje do 11 sekund, njegova največja hitrost pa znaša 170km/h.

V Sloveniji imate na voljo štiri različne motorje (dva bencinska in dva hibridna). Nudi 6-stopenjski ročni menjalnik ter samodejni menjalnik z bencinskim motorjem. Ima tudi dvakratni samodejni menjalnik s hibridno bencinskim motorjem in ponuja tudi štirikolesni pogon. Pri nakupu imate na voljo 6 paketov opreme, ki so uvrščeni v različne razrede: Elegant, Sport, Luna, Adventure, Premiere in Sol.

Toyota Yaris Cross je edini terenec ki ponuja združeni hibridni pogonski sklop s štirikolesnim pogonom. Nudi najmanjšo porabo goriva in emisij v svojem razredu. Pri hibridnem modelu je poraba 4,4-5,0 litrov na 100 kilometrov. Emisije pa znašajomanj kot 110 gramov CO2 na kilometer.

Nov multimedijski sistem Toyota Smart Connect  z 9-palčnim visoko resolucijskim zaslonom na dotik nudi upravljanje navigacije. Omogoča brezžično povezavo s pametnim telefonom in aplikacijama Apple CarPlay in Android Auto. Vozilo je opremljeno z varnostnimi sistemi za zaznavanje trka, ima prilagodljiv tempomat in drugo. Ponuja  tudi storitev Remote Control s katero imate možnost na daljavo nastavljati temperaturo avtomobila.

 

 

 

 

Podobno