ortodont

Ogromno otrok se sooča z težavo krivih zob. Tudi odrasli smo tisti, ki imamo nekateri kar krive zobe, saj pri naših mladostnih letih ni bilo ortodonta. Ortodont je tisti specialist za krive zove oziroma vse nepravilnosti v čeljustni votlini. Danes vemo kaj se dogaja, velike kar nekaj letne čakalne dobe, kar pa tudi ni najbolj v redu za sam razvoj otrokovih zob. Zakaj so čakalne dobe tako velike mi sedaj ne bomo razglabljali. Bolj se bomo posvetili kaj je delo ortodonta in kam se obrniti, če si bomo vse sami plačali.

Pri LuxDental se lahko prijavite za sam pregled. Seveda, kot sem omenila brez čakalnih dob, če si sami vse plačate. Veliko naših otrok, čez samo rast zob dobiva krive zobe. Ampak vse to se da brez kakršnih bolečin popraviti. Danes je ortodont že tako izkušenj z veliko prakse, da lahko vsako težavo odpravi. Sama sem se pred leti spraševala, ko so moji hčerki začeli rasti zobje zelo krivo kako bo se to dalo popraviti. Dobila je stalni aparat in roku treh let je bila njena ustna votlina čist drugačna. Zato pa pravim, nič se ne obremenjujte z otrokovimi zobmi, če niso najbolj ravni. Dobil bo aparat ali stalni ali snemljivi in bo vse drugače.

ortodont

Ko bo čas za ortodonta boste zvedeli pri otrokovem zobozdravniku. Ortodont vas bo sprejel oziroma vam povedal kdaj lahko pridete. Ni nujno, da greste kar v svoji občini do njega. Ortodont je vedno dosegljiv za vse, ne glede na kraj, prav tako starost otroka. Tudi mi starejši ga lahko obiščemo, ampak za nas je res vse plačljivo. Tudi mi si lahko krive zobe popravimo, če to ni bilo urejeno v naši mladosti. Tudi nam se lahko nasmeh nazaj povrne in ortodont to uredi. Kot sem že omenila dobiš lahko stalni aparat, ki je zelo enostaven za nosit. Samo malo bolj moraš skrbeti za ustno higieno.

Podobno