najboljši kavomat

Najboljši kavomat za popolno kavo

Skodelica kave je za mnoge ljudi obvezen del jutranjega obreda. Ker nima vsak možnosti, da bi vsako jutro šel po kavo v kavarno, si za pripravo kave pomagamo z domačimi kavnimi aparati. Najboljši kavomat je težko izbrati, saj ima vsak posameznik svoj okus. Je pa res, da za vsakega obstaja kavomat, ki je za njegove potrebe in želje najboljši. Poleg tega obstajajo znamke kavomatov, ki jih na splošno ljudje postavljajo na sam vrh. Med njih zagotovo sodijo kavomati Nespresso, ki so stalno vključeni v sezname najboljših kavomatov na trgu. Se sprašujete, kakšen kavomat bi bil za vas najboljši? Preberite si v nadaljevanju.

najboljši kavomat

Nespresso kava in kavomati

Nespresso je znamka, ki že več let ljudem nudi inovativno pripravo kave. S svojimi kavomati in kavnimi kapsulami so osvojili že marsikateri dom, ki prisegajo na to znamko kave. Ne le, da ponujajo vrsto kavnih aparatov, ampak za kavne aparate ponujajo tudi pestro izbiro kavnih kapsul. Izbirate lahko res med bogato ponudbo kavnih kapsul različnih okusov. Pri taki izbiri najde svojo najljubšo kavo še tako zahteven posameznik. In tako kot so kavne kapsule velik del priprave kave, je brez kavnega aparata priprava kave nemogoča. Pri Nespressu si prizadevajo, da vsak posameznik najde najboljši kavomat zase in za svoj okus. Tako priprava kave zjutraj, dopoldne ali pa zvečer ne bo več težavno opravilo, ampak trenutek v dnevu, ko si boste res privoščili oddih, od začetka priprave kave, pa vse do prazne skodelice.

Najboljši kavomat za vas

Preden izberete svoj kavni aparat, se morate vprašati nekaj vprašanj, ki vam bodo pomagala pri izbiri pravilnega kavomata. Za začetek lahko začnete že s tem, koliko skodelic kave spijete na dan oz. kako veliko skodelico kave si po navadi pripravite. Potem je seveda tu vprašanje, kakšno kavo sploh pijete. Nespresso kavni aparati so včasih izdelani z mislijo na določeno vrsto kave, zato je to pomembna informacija, ko se odločate za najboljši kavomat za vas.

Potem pa so tu še vprašanja, ali imate za kavni aparat veliko ali malo prostora v kuhinji. Prevelik kavomat je lahko v napoto, še posebej, če niste sami v gospodinjstvu. In pa seveda je vprašanje o ceni, saj je razpon med enim in drugim kavnim aparatom lahko visok. Nazadnje lahko razmislite še o dodatnih lastnostih kavnega aparata, ki bi si jih želeli. Sem spada penilec mleka, hitro segrevanje vode, dodatna opozorila in enostavna nastavitev za pripravo kave.

Kavni aparat Atelier

Kavni aparat Atelier je najboljši kavomat za vse, ki radi poizkušajo različne okuse in vrste kave. Z njim lahko pripravite tople in hladne recepte kavnih napitkov, z mlekom ali brez. Poseben sistem omogoča samodejno penjenje mleka, tako da s tem nikoli ne boste imeli težav. Če želite vsestranski kavni aparat, je Atelier najboljša izbira za vas.

Kavni aparat Lattissima One

Ta kavni aparat je najboljši kavomat za vse, ki si kave ne morejo predstavljati brez dodanega mleka. Če je vaša najljubša vrsta kave Capuccino ali Latte Macchiato, vas kavomat Lattissima One ne bo razočaral. Seveda boste lahko pripravili tudi Esspreso in ostale napitke brez mleka, vendar so zvezde tega kavomata kavni napitki z mlekom.

Kavna aparata Citiz in Citiz&Milk

Kavomata Citiz in Citiz&Milk prepričata s svojim dizajnom. Oba imata namreč reto pridih, ki se odlično poda v moderne kuhinje. Medtem, ko je kavomat Citiz primeren za pripravo kave brez mleka, kavomat Citiz&Milk omogoča pripravo kavnih napitkov z mlekom. Njuna glavna prednost je izjemno hitro segrevanje in pa samodejni izklop, pri nekajminutni neuporabi.

Kavni aparat Pixie

Kavomat Pixie je pametni model. Primeren je za vse, ki želijo lahek in kompakten model z naprednimi funkcijami. Ta kavni aparat je prijazen za okolje, zato je najboljši kavomat za vse, ki so še posebej okolijsko zavestni.

Kavni aparat Inissia

Kavni aparat Inissia se prilagodi vsakemu prostoru, saj je kompakten in zasede malo prostora. Kljub temu pa je najboljši kavomat za tiste, ki si želijo največ v najmanjšem kavomatu. Kapaciteta posode za vodo je dokaj velika in prav tako je velika tudi posoda za uporabljene kapsule. Vseeno pa je to kavni aparat, ki ga zaradi nizke teže lahko brez problema prenašate iz enega prostora v drugega.

Kavni aparat Essenza Mini

Essenza Mini je najboljši kavomat za vse, ki si želijo kompaktnega aparata, saj je to najmanjši kavomat v ponudbi. Kljub minimalističnemu dizajnu, lahko izbirate med dvema oblikama tega kavomata in različnimi barvami. Ne glede na njegovo velikost, pa bo kava vseeno tako dobra, kot bi bila, če bi jo pripravili v kateremkoli drugem Nespresso kavnem aparatu.

Podobno