maske za obraz

Maske za obraz lahko naredite tudi doma

Lepa, sijoča in gladka koža je želja vsakega človeka. Maske za obraz nam pri tem lahko zelo pomagajo, seveda, če jih pravilno uporabljamo. Maske lahko kupite v vsaki trgovini s higienskimi pripomočki, lahko pa si učinkovito masko naredite tudi sami in tako privarčujete nekaj denarja. Se sprašujete, kako izdelati kakovostno domačo masko? Berite dalje, kajti razkrivamo vam nekaj vrhunskih receptov za to!

Za začetek se lahko lotite hidrantne jagodne maske za obraz. Za to potrebujete sveže jagode, cvetni prah, surovi med, majonezo z olivnim oljem in eterično olje sivke. Jagode zmečkate, zmešate vse sestavine skupaj in mešanico nanesete na obraz. Pustite jo delovati 20 minut, potem pa jo sperite z vodo. Kakšni so učinki te maske? Jagode in cvetni prah delujejo kot piling sredstvo, olivno olje kožo navlaži, sivkino olje pa oddaja prijeten vonj.

Maske za obraz lahko vsebujejo tudi nekoliko neobičajne sestavine, na primer pivo ali vino. Za masko s pivom potrebujete, poleg piva seveda, še jajčni beljak in sok limete. Vse sestavine preprosto zmešajte med seboj in mešanico nanesite na obraz. Pustite jo delovati 10 minut in sperite z vodo. Učinki? Pivo kožo pomiri in očisti, kvas, ki je v njem pa poskrbi za odstranitev mrtve kože in poudari sijaj kože. V kombinaciji z jajčnim beljakom kožo navlaži in ji naredi bolj elastično. Limeta pa prispeva vitamin C, ki očisti pore in zmanjša vidnost peg.

Obstaja še veliko drugih receptov za domače maske za obraz, zato predlagamo, da poskusite čim več teh receptov in potem izberete tistega, ki vam je najbolj všeč in vam prinese največ pozitivnih učinkov. Seveda lahko še vedno kupujete maske v trgovinah, če vam domači pripravki niso najbolj všeč, a prej vsaj poskusite katero od domačih mask. Verjemite, da boste nad njimi navdušeni. Najboljše pri domačih maskah je, da jih lahko naredite kadarkoli si jih zaželite.

Podobno