krovstvo

Zakaj izbrati izkušeno krovstvo?

Krovstvo je taka dejavnost, da je ne more opraviti kar vsak. Je zahteven poklic, ki zahteva veliko znanja, izkušenj in previdnosti pri delu ter pameti in mirno roko. Krovec vam bo naredil kompletno streho z lesenimi in kovinskimi deli ter tudi dimnik po potrebi. Ko se odločate za krovstvo, katero vam bo naredilo streho, izberite res modro in previdno. Streha je najbolj pomemben del stavbe, če izvzamemo temelj. Streha bo varovala ljudi in premoženje v stavbi ter samo stavbo pred  vremenskimi vplivi. Če stavbo zalije voda, je odpisana in se ne bo več posušila.

krovstvo

Zato je krovstvo pomembno in krovec mora znati narediti streho tako, da tesni in da na spojih ne pušča. Strešniki morajo biti položeni dobro drug na drugega, strmina strehe mora biti pravilna glede na kritino. Nekatere strehe so bolj položne od drugih. To je odvisno od tipa stavbe, strehe ni pa od vremenskih pogojev v tistem kraju.

Krovstvo se loti tudi zelo zahtevnih streh, ki so zelo strme, na primer na cerkvah in podobnih objektih v gorah. Strehe so lahko lesene, slamnate, betonske, opečnate, kovinske ali iz modernih umetnih materialov. Krovec vam bo predlagal, katera bi bila primerna za vas. Predlagal bo tudi izolacijo in druge dodatke, ki varujejo ljudi, ki se premikajo pod streho na zunanji strani hiše.

Krovstvo lahko naredi veliko škodo, če se  ga loti nekdo neizkušen. Vedeti je treba, kako se lotiti tramov in desk, da bo streha res ravna in ne bo strigla za nekaj centimetrov, ker se jo potem ne da pokriti. Nekatere strehe se naredijo nove, nekatere pa lahko obnovijo, če so že dobre pa se jih le obnovi tisto, kar je preparalo in propadlo.

Bolje je, da za izolacijo odštejete malo več, pa da vam streha ne pušča ali se nabira konsenz in ne gnije, kot da  varčujete. Pri strehi je najslabše varčevati na materialu in pri mojstru.

Podobno