kako-postati-influencer

Ali sanjate o tem, kako postati influencer? Uspešen influencer oziroma vplivnež lahko z eno samo sponzorirano objavo na Instagramu zasluži več kot pol milijona evrov, zato ni presenetljivo, zakaj se toliko ljudi sprašuje kako postati influencer.

Največji zaslužkarji med influencerji so tisti, ki svoje vsebine objavljajo na Youtubu in Instagramu. Uspešni vplivneži so tudi blogerji, kot je npr. Perez Hilton, ki na svojem blogu objavlja novice iz sveta slavnih.

Če se sprašujete, kako postati influencer, vam lahko v nadaljevanju besedila ponudimo nekaj preprostih in razumljivih idej. Najprej si izberite platformo, na kateri želite objavljati svoje vsebine, pa naj bo to Youtube, Instagram, TikTok ali Facebook. Izberete si lahko seveda tudi več platform, ni nujno, da objavljate samo na eni. Kljub temu je smiselno, da si eno od teh izberete kot primarno in vanjo tako vložite več svojega časa in energije.

Kako postati influencer s pomočjo socialnih omrežij? Najbolje je, da preizkusite vse štiri zgoraj omenjene in se potem odločite, kateri oziroma katera so najustreznejša za vas in na katerem od njih dosegate številčnejše odzive od ljudi. Facebook je odlična odskočna deska za začetniške influencerje zaradi lažjega doseganja širše publike. Če je morda vaša ciljna publika mlajša od 21 let, potem so primernejša druga socialna omrežja. Zelo priljubljen je trenutno TikTok, kjer lahko objavljate svoje kratke videoposnetke. Tudi v primeru, da nimate veliko sledilcev, lahko vseeno z njimi na TikToku dosežete večje število ljudi.

Poleg vprašanja kako postati influencer vas verjetno zanima tudi, kako boste pridobili čim več ogledov oziroma sledilcev. Prvi pogoj je, da je vsebina, ki jo objavljate, dobra in zanimiva. Vedno naj bo vaše glavno vodilo ustvarjanje dobre vsebine. Če še ne veste, katera vsebina je najzanimivejša za vaše potencialne sledilce, to lahko preprosto  ugotovite tako, da ustvarjate čim več različnih vsebin in jih tudi čim bolj pogosto objavljate.

Kako postati influencer na Youtubu? Koncept objavljanja vsebin na Youtubu je načeloma zelo preprost. Najprej si naredite načrt, o čem boste govorili, kakšne teme, vprašanja boste odpirali. Mogoče se boste usmerili v nasvete o osebni rasti, mogoče ste športno aktivni in lahko naredite načrte vadbe ali joge, lahko tudi objavljate posnetke sebe med igranjem igric, če je to vaša strast, ali pa ste že od nekdaj zelo duhoviti in se boste raje lotili snemanja skečev.

Sama tema ne vpliva na vašo pot, kako postati influencer. Pomembno je le, da se odločite za vsaj eno temo oziroma področje, ki vas zanima in delate na gradnji svojega kanala na Youtubu, potem pa sčasoma, če vas zamika kaj drugega, se lotite novih tem in začnete lahko z odpiranjem novih kanalov, ki jih med sabo ločite z drugačnimi naslovi. Orodja na Yotubu so zelo preprosta za uporabo, vendar zahtevajo pripravljenost na učenje novih veščin, kot je npr. montaža videoposnetkov. Svoj kanal ali kanale na Youtubu lahko tudi monetizirate in lahko zaslužite z ogledi ali pa tudi z oglasi.

Torej, kako postati influencer ne glede na to, na kateri platformi boste objavljali svoje vsebine: postavite si najpomembnejši cilj – objavljajte vsebine, ki si jih bodo ljudje z veseljem ogledali.

Podobno