ir-paneli

Z IR paneli bodo vaši stroški ogrevanja nižji, v vašem domu pa boste ohranjali optimalno stopnjo vlage. Za podrobnejše podatke o cenah si oglejte cenik IR panelov, kjer boste našli tudi podrobnejše opise posameznih izdelkov. V nadaljevanju pa si lahko preberete več o IR panelih.

ir-paneli-temperatura

IR panel je pravzaprav infrardeča grelna plošča, ki vam bo zagotovila varno, varčno, predvsem pa zdravo ogrevanje, saj IR paneli predstavljajo učinkovit način ogrevanja, s katerim je v prostoru vzpostavljena optimalna raven vlage, zato nikoli ne boste imeli težav z dihali. Montaža IR panelov je zelo enostavna, njihova življenjska doba pa je kar 30 let.

S tradicionalnimi metodami ogrevanja se ogreva zrak v prostoru. Topel zrak se dvigne proti stropu in iz njega izrine hladen zrak navzdol, kjer ga potem ponovno segreje vaše grelno telo oziroma radiator. Ta segret zrak se ponovno dviga in tako kroži. Vendar skupaj z zrakom krožijo tudi prašni delci, z njimi pa tudi alergeni. Teh težav ne boste imeli pri ogrevanju z IR paneli, saj bo grelna plošča toploto direktno preusmerila na vas. Infrardeče ogrevanje poteka zelo podobno ogrevanju, ki se odvija na direktni sončni svetlobi.

Pri konvencionalnem ogrevanju je slabost tudi to, da nekaj časa traja, da se prostor segreje, zato nas lahko še dolgo zebe po odprtju radiatorj, saj mora  ta delovati s polno močjo, da začutimo dvig temperature v prostoru. IR paneli takoj oddajajo toploto, ko jih prižgemo in nam ni treba dolgo čakati, da začutimo, da se je prostor začel ogrevati. IR paneli namreč ne ogrevajo zraka v prostoru, temveč osebo.

Poleg teh neposrednih prednosti ima IR tehnologija še posredne pozitivne učinke na vaše zdravje, saj IR paneli prenašajo toploto na predmet, ki se nahaja v bližini. Tako lahko IR panele uporabite tudi za izsuševanje vlažnih sten ter s tem preprečite nastajanje plesni in se izognete alergijam in ostalim boleznim.

Podobno