ginekolog

Ginekolog lahko pravočasno opazi bolezni reproduktivnih organov

Vsaka ženska bi se morala zavedati pomena zdravja svojih reproduktivnih organov, zato je reden obisk ginekologa več kot priporočljiv. Ginekolog lahko različnimi pripomočki in metodami preveri zdravje vaših intimnih predelov in še pravočasno odkrije morebitne bolezni oz. ginekološke težave.

Zdravje reproduktivnih organov žensk je zelo pomembno, sploh takrat, ko pride do tega, da želi ženska zanositi. A takrat je že malo pozno za reševanje morebitnih ginekoloških težav, zato je pametno ginekologa obiskati že prej, okoli dvajsetega leta oz. ob prvem spolnem odnosu. V specialističnih ginekoloških ambulantah se opravlja več pregledov reproduktivnih organov – ginekolog lahko opravi ultrazvočni pregled (ki pride v poštev tudi pri nosečnicah za pregled ploda), specialistični ginekološki pregled, preventivni odvzem PAP brisa in preventivni pregled dojk. Odkar pa je medicina napredovala in se vse več govori o estetski kirurgiji, pa se v ginekoloških ambulantah izvajajo tudi estetski ginekološki posegi, kot so pomlajevanje nožnice z laserjem, lasersko zdravljenje stresne inkontinence in labioplastiko (problem povečanja malih sramnih ustnic). Ponekod je estetska ginekologija še vedno tabu tema, a dejstvo je, da se vse več žensk odloča za kakšen estetski poseg na svojih intimnih predelih. Dobro počutje posameznice v svoji koži je namreč močno povezano z njenim dojemanjem sveta, z uživanjem v spolnosti in nasploh s pozitivno energijo ženske. Tako kot se veliko govori o estetski kirurgiji, denimo o pomlajevanju obraza, botoksu in podobnih stvareh, bi torej morali začeti govoriti tudi o estetski ginekologiji in enkrat za vselej prekiniti s tabuji, ki nemalokrat otežujejo življenje posamezniku ali posameznici v našem primeru.

Ginekologija je pomembna veja medicine, saj lahko le ginekologi pravočasno odkrijejo težave oz. bolezni reproduktivnih organov žensk. Ravno intimno zdravje pa je bistvenega pomena, ko enkrat pride do odločitve za nosečnost. Poleg omenjene funkcije pa lahko ginekolog izvede tudi različne estetske ginekološke posege, ki marsikateri ženski dvigne samozavest oz. povrne užitek v spolnosti.

Podobno